Seràs un dels nostres

Ariadna Herrero. Llibres del Delicte

“Quan la seva xicota desapareix, en Guillem Sala sap que l’associació naturita on últimament ella s’hi havia ficat té molt a veure. En començar a fer preguntes, aviat descobreix que aquell aparentment inofensiu grup de gent que busca un sentit a la vida amaga molt més del que mostra.

En Guillem s’introdueix a l’associació com un adepte més en busca de la felicitat, tot i que el seu interès principal és saber on és la seva xicota, que ja no té cap dubte que ha estat captada per aquest grup amb funcionament i regles de secta.

El que en Guillem anirà destapant a mesura que s’introdueix dins la secta són unes pràctiques que anul·len les persones, que les deixen a expenses de la voluntat dels líders del grup i que acaben sent perilloses per a la seva integritat física.”

Sentíem molta curiositat per llegir aquesta novel·la. Primer, perquè l’autora és granollerina com nosaltres, i la terra sempre crida. Segon, perquè el tema de les sectes el trobem especialment atractiu i no molt tractat en novel·la negra. Ja d’entrada podem dir que és un treball que enganxa.

Hem de reconèixer que al principi la història no ens acabava d’encaixar, ja que trobàvem que un dels personatges principals, la Marília, era estrany i potser un pèl exagerat. No obstant, un cop la trama agafa ritme, quan en Guillem s’endinsa en el grup sectari dels naturites, no pots deixar de llegir. Pas a pas vas reconeixent tots els instruments que aquest tipus de grups fan servir per controlar i manipular als seus membres. I, tot i que no som molt expertes, vam trobar que estava prou ben documentat. De fet, recomanem un parell de documentals sobre el tema, on aparèixen aspectes que també es descriuen a la novel·la: Holly Hell i Going Clear, aquest últim centrat en la polèmica cienciologia (ambdós a Netflix).

Axí doncs, la història guanya a mesura que es va avançant en la lectura. I el final està ben trobat, prou original (tranquils, que no fem spoilers!). Poc més podem afegir. Tot i que en algun punt ens ha grinyolat una miqueta (molt poquet, però), en termes generals l’hem trobada de lectura ràpida, entretinguda, ben documentada i amb un tema de rerafons prou interessant. Una bona entrada al gènere, sense dubte!

Us deixem la fitxa de Seràs un dels nostres a la pàgina de l’editorial

I us deixem el trailer en anglès d’un dels documentals esmentats anteriorment: Going Clear. Molt interessant, on crida especialment l’atenció el que s’explica de personatges com John Travolta o Tom Cruise.  Val la pena veure’l, si en teniu oportunitat:

Ho vols compartir?

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »