Qui som

Qui-somEl lloc del crim el vam crear fa uns anys la Mónica i la Mercè Llorente, dues veïnes de Granollers grans aficionades al gènere negre i de misteri. I es que des de ben petites l’hem llegit i gaudit. A casa nostra no faltaven els grans clàssics, en especial la gran dama del crim, Agatha Christie. I probablement un dels nostres grans records d’infantesa és la imatge de les prestatgeries de casa plenes de les novel·les, publicades per Molino, amb les històries de Miss Marple i Poirot.

El panorama del gènere ha canviat molt des d’ençà. Ha viscut una gran revifada, fruit de la bona feina que fan molts autors i autores de casa i estrangers. La diversitat és brutal, geogràfica, temàtica i estilísticament. I els canals cada cop més nombrosos: ebooks, films, sèries, programes de televisió, reportatges, festivals… I nosaltres volem conèixer, compartir i en definitiva, gaudir de tot això amb vosaltres.

Aixì doncs, El lloc del crim no vol ser més que un punt de trobada on intentar, en la mesura del possible, parlar d’aquest gènere que, per molts morts que ens presenti, segueix més viu que mai.

Hem de dir que uns dels moments més feliços va ser quan vam guanyar el premi al millor bloc personal de literatura l’any 2013 dels Premis Blocs Catalunya. Sens dubte, una injecció de motivació que encara no ha desaparegut pas.

Poc més podem afegir a aquesta breu presentació. Només que esperem que gaudiu, com nosaltres, d’aquest passeig pel costat negre de l’entreteniment.

Salut!

Mercè i Mònica Llorente

 

Ho vols compartir?
Translate »