Per què ens agraden tant les series angleses?

BroadchurchHQOTDT Ho confessem. Som addictes a les sèries policíaques de la televisió anglesa. I no és tan sols Broadchurch (que sembla que, per fi, Antena 3 ja programa), és Sherlock, The fall, Luther, Wallander.. I abans d’aquestes Above suspicion, Rebus, Silent Witness, Vera, Waking the dead, Whitechapel, Wire in the blood, The return of Sherlock Holmes, Miss Marple, i la que per nosaltres és la reina i a la que ja li vam dedicar un post, Prime Suspect.

I què tenen aquestes series que fa que la seva qualitat sigui indiscutible? Més enllà de la tradicional dicotomia entre series americanes o series angleses, què les fa tan additives? Segons la nostra humil opinió és l’acurat tractament dels personatges, per sobre de l’acció. Helen Mirren no era tan sols una policia, la inspectora i després superintendent Jane Tennison. Més enllà de la investigació del delicte, vam arribar a saber com era, com vivia i quin era el preu que pagava per arribar al capdamunt de l’encorsetada policia anglesa. El mateix ens va passar amb Rebus (una més que fidel adaptació de les novel•les de Ian Rankin) i la seva tristesa, el seu alcoholisme i la seva solitud, o amb Luther, la trama al servei del personatge i no a la inversa.

No veurem grans persecucions amb vehicles a tota velocitat pel centre de Londres ni veurem grans laboratoris criminalistes. Al veure una sèrie com Vera, veiem una inspectora en cap que efectua una curosa investigació criminal mentre lluita contra els seus dimonis interns, i és ni més ni menys que la gran Brenda Blethyn. De lo bo, el millor. I no és la única. En el plantell de grans intèrprets tenim també a Idris Elba, Ciaran Hinds, Christopher Eccleston, Tara Fitzgerald, Robbie Coltrane, Gillian Anderson, Tom Wilkinson, Gabriel Byrne, Kenneth Branagh.. Llista interminable!

Cumberbatch_2507499c

Per què ens va agradar tant True Detective? Per què més enllà de la trama criminal, ens va fascinar la història dels protagonistes, els seus clars i la seva part fosca. Això que sorprèn i encanta en una sèrie americana resulta que és habitual en una sèrie anglesa. O ja ens ho direu quan veieu Broadchurch!

Us deixem un enllaç de la pàgina creada amb motiu de l’edició del llibre The Best British TV Crime Series de Richard Connery. Aqui trobareu algunes de les que us hem parlat.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »