Patricia Cornwell guanya el premi RBA de novel·la negra

El jurat format per Soledad Puértolas, Lorenzo Silva, Paco Camarasa i Anik Lapointe ha seleccionat la novel·la “Red Mist” de l’escriptora, que rebrà 125.000 euros, entre 210 manuscrits rebuts. Aquest  premi va recaure l’any passat en l’escriptor Harlan Coben.

“Molts escriptors que escriuen sobre crims s’obsessionen amb els assassins i la gent dolenta i s’obliden que el més important és la víctima” va manifestar l’autora en roda de premsa ahir a Barcelona.

La protagonista d’aquesta obra torna a ser la doctora Kay Scarpetta, personatge que ha protagonitzat 19 llibres de l’autora i que, segons la seva autora, ara té “diferents perspectives i diferents formes de veure les coses”.

Patricia Cornwell ha reconegut a la roda de premsa que “Red Mist” té reminiscències a sèries de televisió com CSI, Bones o Dexter, que triomfen als Estats Units. A l’investigar un assassinat al Centre Forense de Cambridge s’ajuda de la ciència, la patologia i la informàtica, eines que utilitza en els seus casos per resoldre els misteris als que s’enfronta.

Patricia Cornwell (Miami, 1956) és una de les escriptores de novel·la negra més prestigioses i reconegudes internacionalment. Ha estat traduïda a 36 idiomes a més de 50 països. La sèrie de la doctora forense Kay Scarpetta es va iniciar l’any 1990 amb la novel·la “Post Mortem”.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »