Ian Rankin i l’Inspector Rebus

Avui volem dedicar el nostre post a un dels nostres escriptors preferits, Ian Rankin, últim premi Pepe Carvalho del festival BCNegra. Aquest escriptor, d’origen escocès, ha estat el creador d’un inspector de policia ben peculiar, John Rebus,   que va ser protagonista d’una sèrie de 20 novel·les, la última de les quals, La música del adiós (publicada per RBA), va arribar a Espanya l’any 2008.

La veritat es que es fa complicat poder seguir les novel·les de l’Ian Rankin, ja que només han estat traduides algunes i no en ordre.  Així doncs,   no tenim més remei que conformar-nos amb 10 de traduïdes, tot i que són suficients per enganxar-te a les aventures de Rebus, un personatge amb alguns dels trets característics dels policies que trobem en el gènere, però relatats de tal manera que no perd el seu atractiu: solitari, bebedor, i independent. De fet, amb la seva manera d’actuar recorda més a un detectiu privat clàssic que no pas a un policia.

Tot i que aquí no és excessivament conegut pel gran públic, les novel·les de Rankin a Anglaterra són un èxit, i de fet algunes han estat portades a la petita pantalla. Per a que ens fem una idea de la importància de l’escriptor a la seva terra, l’any 2002 va rebre l’Ordre de l’Imperi Britànic. La veritat és que Rankin és un gran comunicador. En la passada edició del BCNegra vam tenir ocasió d’assistir a la xerrada que va oferir, i realment aconseguia, amb les seves anècdotes, tota l’atenció del públic. Així doncs, no només us recomanem les seves novel·les, si no també les seves conferències, quan tingueu ocasió.

Ian Rankin té un web oficial força interessant, on trobareu informació sobre les seves novel·les i els escenaris d’Edinburgh on es desenvolupen, videos amb entrevistes i un espai dedicat a la música, un element molti mportant que sempre acompanya a Rebus. Si el voleu visitar, cliqueu aquí.

I us dexem la llista de novel·les de la sèrie Rebus que podeu trobar a les llibreries (també publicades per RBA):

En la oscuridad

Callejón Fleshmarket

Black & Blue

Una cuestión de sangre

Puertas abiertas

La música del adiós

Resurrección

Nombrar a los muertos

Aguas turbulentas

El jardín de las sombras

Ho vols compartir?

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »