El inocente

El Inocente. Brad Furman, USA (2011)

Portava dies esperant l’estrena de “El inocente”. Basada en un adictiu llibre de Michael Connelly, tenia molta curiositat per veure si la tensió que el llibre havia estat capaç de transmetre’m havia estat portada amb encert a la gran pantalla.

L’argument es centra en Mickey Haller (Matthew McConaughey), un advocat defensor d’èxit que treballa al seient posterior del seu cotxe (un gran Lincoln Continental, d’aquí el títol original “The Lincoln Lawyer”) i que defensa, sense gaires escrúpols, tot tipus de gent. Té talent i cara dura per guanyar els seus casos. A través d’un agent de la condicional li cau cas que pot reportar-li grans ingressos. Louis Roulet (Ryan Philippe), fill d’una milionària (Frances Fisher), és acusat d’agressió a una prostituta.
Haller i el seu investigador, Frank Levin (William H. Macy) desmunten l’acusació contra Roulet, però a mesura que avalua les proves, Mickey troba connexions amb un antic cas seu i la trama es complica.

La tasca de Brad Furman és correcta. Ha trobat la forma d’explicar amb bon ritme la història al llarg de tot el metratge. També ha trobat uns personatges amb carisma i ben definits amb un repartiment
que ha sabut aprofitar. I tot i que el gènere judicial està a aquestes alçades, molt trillat ja, “El inocente” sap donar un tomb a l’argument i sorprendre. En el seu tram final la història és una mica atropellada i algunes situacions es ressolen massa ràpidament, però tot i així és un entreteniment comercial ben executat.

Destaquem la interpretació del protagonista Matthew McConaughey, que demostra que te el suficient potencial com per tirar endavant bons personatges, quan els tria correctament. Crea un personatge carismàtic, intel·ligent i que connecta amb l’espectador.

“El inocente” és una gran història en paper i una entretinguda pel·lícula de cinema. Per valorar-la bé, us recomano la lectura del llibre.

Ho vols compartir?

1 Comentari on El inocente

  1. Justament tenia pensat anar a veure-la, ara ja en ticn un motiu més!

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Cauces de maldad « El lloc del crim

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »