El estrangulador de Boston – Robert De Salvo

Entre els anys 1962 i 1964, 13 dones van ser estrangulades a la ciutat de Boston per l’assassí en sèrie Robert de Salvo. L’any 1968 el director de cinema Richard Fleischer va portar a la gran pantalla aquesta història amb el film “El estrangulador de Boston”. Com a actor principals apareixen en Tony Curtis, en una fantàstica interpretació de De Salvo i en Henry Fonda, un veterà investigador que va darrera la petja de l’assassí.

Realment ens agrada aquesta películ·la per diversos motius. En primer lloc, per la història que ens explica, impactant i no excessivament coneguda. I en segon lloc, perquè es tracta d’un film amb certa modernitat, que juga amb certes composicions, com per exemple, mostrar en paral•lel, mitjançant una divisó de la pantalla en dos, els moviments de De Salvo i de la seva propera víctima. S’utilitzen recursos que aconsegueixen generar inquietud en l’espectador.

De la figura de De Salvo hi ha força literatura escrita. Es tractava d’un home de mitjana edat, casat i amb fills. Amb una infantesa força turbulenta, portava una vida aparentment normal. No obstant això, quan van aconseguir atrapar-lo, desprès de tretze assassinats i un nombre força alt d’atacs de caràcter sexual, es va comprovar com es tractava d’una persona amb una perturbació mental important. Tot i no haver proves físiques al respecte (de fet hi ha teories que apunten que no va ser l’unic autor dels atacs), va confesar ser-ne l’autor, i va ser comdemnat a cadena perpètua l’any 1968. L’any 1973 va aparèixer assassinat a la seva cel·la, però mai se’n va descorbrir l’autor del crim.

Buscant més informació sobre aquest personatge per internet, ens hem trobat, d’una banda, que hi ha molt pirat pel món, i, en segon lloc, que no hi ha molta informació de qualitat sobre aquest cas. Així que us deixem un vídeo amb fragments de la películ·la.

I aquí podeu trobar l’entrada a la wikipedia amb més informació d’aquest assassí.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »