Broadchurch

BroadchurchJa hem vist els quatre primers capítols de la sèrie britànica Broadchurch i ja ens hi hem enganxat! Després de llegir nombroses crítiques on es deia que recordava Twin Peaks o The Killing (nosaltres érem molt fans de la versió original danesa), hem de dir que si bé és cert que té algunes semblances, aquesta sèrie per a nosaltres té una força que fa que un cop comences no vulguis parar de veure-la (ens vam empassar els quatre primers capítols d’una sentada!!!).

La història es desenvolupa en un poble fictici anomenat Broadchurch, a la costa anglesa, i comença amb l’aparició del cadàver d’un nen a la platja. En Danny Latimer (el nom de la víctima) forma part d’una família aparentment normal, en un lloc on tothom es coneix. Però la seva mort i l’inici de la investigació criminal fa que de manera quasi immediata bona part del poble es converteixi en sospitós, desvetllant passats que s’han intentat amagar i ple de falses aparences.

Una de les coses que ens va cridar molt l’atenció fou el plantejament del primer capítol, que s’apropa molt més al drama que potser a una sèrie policíaca. Se centra en la mort d’en Danny, i l’efecte que provocaBroadchurch 2 la seva desaparició en la família i en el poble. Tot i que això pot semblar poc encertat, per a nosaltres és una manera de presentar el poble com una comunitat en aparença unida però que, com s’anirà veient, amaga secrets. A partir del segon capítol comença la investigació més intensament, i ja no et pots desenganxar de la trama. És una història molt oberta, on quan creus tenir un sospitós, n’apareix un altre. Nosaltres en tenim un de preferit, però haurem d’esperar per si les nostres sospites es confirmen.

Broadchurch 2Què la diferencia de The Killing? Per a nosaltres, el paper del poble, que quasi és un personatge més a la història. La idea de petita comunitat on ningú està lliure de sospita. I la parella de policies ens agrada més. I què la diferencia de Twin Peaks? Es tracta d’una investigació policial de les de sempre, sense històries rares ni personatges surrealistes.

La parella d’investigadors protagonistes ens agrada molt. Es tracta de la parella de policies composta per Ellie Miller, interpretada per Olivia Colman, i l’inspector Alec Hardy, interpretat per David Tennant. Miller és una mare de família del poble que a més és íntima amiga de la família Latimer. Hardy és un detectiu amb un passat marcat pel fracàs en una altra investigació d’assassinat. Entre els dos, creen un estrany equilibri: ella, intentant avançar a la investigació però afectada per les relacions amb els seus veïns, i ell, un investigador més objectiu, però massa fred en alguns moments, amb dificultats per relacionar-se. De la resta de personatges, destacaríem, per la ràbia que ens fa, la periodista Karen White (interpretada per Vicky McClure), que busca el sensacionalisme i que treballa amb pocs escrúpols per a obtenir exclusives.

Aquesta sèrie, produïda pel canal anglès ITV, comptarà amb 8 capítols. De moment no tenim cap referència sobre l’estrena a Espanya, però la podeu trobar online. En tot cas, per a nosaltres, és una sèrie més que recomanable. Us deixem amb el tràiler:

Si voleu llegir de nou el post que vam elaborar al nostre bloc sobre The Killing – Forbrydelsen, cliqueu aquí.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »