Blancanieves debe morir

Blancanieves debe morirBlancanieves debe morir. Nele Neuhaus. Ediciones Maeva

“Un sombrío día de noviembre unos obreros encuentran un esqueleto humano en un antiguo aeródromo del Ejército norteamericano en un pueblo cerca de Frankfurt. Poco después alguien empuja a una mujer desde un puente. La investigación lleva a los comisarios Pia Kirchhoff y Oliver von Bodenstein al pasado: hace muchos años, en la pequeña localidad de Altenhain, desaparecieron dos muchachas sin dejar rastro. Un proceso judicial basado en pruebas circunstanciales hizo que el presunto autor Tobias acabara entre rejas. Ahora este ha vuelto a su pueblo. La desaparición de otra chica desatará una auténtica caza de brujas”.

Darrera de l’original títol d’aquesta novel·la trobem una història molt coral. Molts personatges en una trama complexa en la que els moviments per despistar al personal són força abundants i efectius. Realment hi ha un munt de sospitosos, en concret mig poble de Altenhain, una localitat a prop de Frankfurt,  on 10 anys abans es va cometre un doble assassinat i pel qual un jove va ser condemnat a presó.

El desencadenant de la història a l’actualitat: la tornada d’aquest jove, Tobias Sartorius, al seu poble. A partir de llavors, nous crims, secrets i mentides sostingudes  durant anys hauran de ser descobertes per la parella protagonista de policies: Pia Kirchhoff y Oliver von Bodenstein.

Es tracta d’una novel·la entretinguda, que aconsegueix dosificar molt bé la informació que va desvetllant al llarg de la història de manera que un no perdi l’interès.  Està molt bé la imatge que es dóna del poble al llarg de la novel·la, amb els seus cacics, tafaners i polítics corruptes, tot amb un ambient molt opressiu i que recorda molt a les històries tràgiques i criminals dels pobles petits. La trama està força ben resolta, tot i que de vegades es complica potser en excés. No obstant, no es perd el fil de la història.

Els policies que protagonitzen la història no es diferencien gaire de molts altres protagonistes de novel·la negra nòrdica (en Knutas de la Mari Jungstedt, o en Patrik Hedström de Camilla Läckberg). Cal dir que en realitat, tot i que és el primer llibre traduït al castellà, és el quart d’aquesta sèrie escrit per l’autora alemanya  Nele  Neuhaus.  Esperem que aviat tradueixin les novel·les anteriors, per entendre una mica millor la trajectòria dels dos investigadors principals.

Si voleu visitar el web oficial de Nele Neuhaus, cliqueu aquí.

Si voleu  veure la informació del web de Maeva sobre la novel·la (book trailer inclòs), cliqueu aquí.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »