Una llama misteriosa

Una llama misteriosaUna llama misteriosa. Philip Kerr. RBA Serie Negra

“Berlín, 1950. Huyendo de una absurda acusación de criminal de guerra, Bernie Gunther viajará a Buenos Aires donde una muchacha ha sido asesinada de forma espantosa. Pronto descubrirá mucho más que el rastro del asesino y la colaboración que el régimen de Perón presta a los criminales del III Reich.”

Probablement hem estat de les últimes en pujar-nos al carro del Berlin Noir de Philip Kerr. I hem de dir que s’ha convertit, per a nosaltres, en un dels autors indispensables per als seguidors de la novel·la negra.

El primer gran punt al seu favor: el seu protagonista, en Bernie Gunther, un policia de Berlín, brillant en el seu temps, que es troba en ple apogeu de l’alemanya nazi. Un personatge molt ben definit, intel·ligent, interessant, que recorda molt als detectius privats del cinema negre més clàssic. Desprèn, en aquest sentit, l’elegància d’aquells personatges, així com aquella irresistible personalitat que dins de la seva impertinència, en moltes ocasions, posseeixen un grandíssim encant.

El segon gran punt a favor, l’elecció dels escenaris. La trama se situa en dos temps que s’intercalen al llarg de la novel·la, l’Alemanya dels anys 1932-1933, amb els nazis assolint el poder, i l’Argentina de Perón, refugi de molts nazis fugitius. Si el context històric ja resulta atractiu de per si, el que encara resulta més interessant i que és, per a nosaltres, de difícil execució, és el canvi de temps i país, però sempre explicant una història protagonitzada pel mateix personatge, en Bernie Gunther. Es a dir, al llarg del llibre trobem dues històries lligades per la trama en dos temps diferents, i ambdues amb el mateix protagonista. Hem de dir, però, que si no s’ha llegit mai una novel•la d’en Kerr, al principi pot resultar una mica confós, però de seguida que entra en matèria, enganxa fins al final, sense problemes per a seguir la història.

Us recomanem que si podeu comenceu la sèrie, coneguda com a Berlin Noir, seguint l’ordre de publicació. Probablement si comenceu amb l’ordre lògic de les novel•les, el personatge i la seva evolució encara deu resultar molt més interessant.

Les novel•les publicades fins ara de Bernie Gunther són:
• Violetas de marzo (March Violets, 1989). Trilogía Berlin Noir.
• Pálido criminal (The Pale Criminal, 1990). Trilogía Berlin Noir.
• Réquiem alemán (A German Requiem, 1991). Trilogía Berlin Noir.
• Unos por otros (The One From the Other, 2006)
• Una llama misteriosa (A Quiet Flame, 2008)
• Si los muertos no resucitan (If The Dead Rise Not, 2009). III Premio Internacional de Novela Negra RBA.
• Gris de campaña (Field Grey, 2010)
• Praga Mortal (Prague Fatale, 2011).

En fi, poc més a dir, a part de ser una més que recomanada lectura, per al nostre gust, i que de ben segur seguirem llegint.

Si voleu saber més d’en Philip Kerr, cliqueu aquí.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »