Tres clàssics de la televisió

Avui volem dedicar  el nostre post no només a una, sinó a un conjunt de series de la televisió que, de ben segur, els que som aficionats al gènere des de ben joves, recordem amb nostàlgia.

En aquest bloc hem dedicat alguns posts a sèries com Colombo, o S’ha escrit un crim, però no ens podem oblidar d’altres títols mítics, tres dels quals avui volem destacar, com són Canción Triste de Hill Street, Cagney i Lacey,  i Las calles de San Francisco.  N’hi ha moltes més, i prometem anar fent més posts sobre algunes d’elles

Canción triste de Hill Street (amb una melodia inolvidable), va ser un dels referents de les sèries policíaques. Explicava les vivències de les persones que treballaven en una comissaria de policia de Nova York. Producte del conegut Steven Bochco (també creador de La ley de Los Ángeles), va estar en antena (NBC) entre els anys 1981 i 1987, i va tenir una gran acceptació de la crítica, cosa que es va veure reflectida en els nombrosos guardons que va arreplegar, entre ells quatre Emmy consecutius a la millor sèrie dramàtica. Més enllà de les històries policials, els personatges (es tractava d’una sèrie molt coral) eren d’una gran riquesa, cosa que la feia una sèrie molt humana. I qui no va dir alguna vegada allò de: …y tengan mucho cuidado ahí fuera.  Recordeu aquesta música?

Un altra, potser no tant coneguda, però també clàssica, era Las calles de San Francisco, una sèrie recordada probablement pels dos actors protagonistes: el gran Karl Malden (el nas més conegut de Hollywood), i un jove Michael Douglas. Aquesta producció, emesa entre 1972 i 1979 (tot i que Televisió espanyola la va emetre als 80’s), tractava d’una parella de policies, un de gran experiència i l’altre novell i  la seva relació gairebé paterno-filial, que  acaba amb l’ascens a inspector del personatge encarnat per Douglas, que va deixar la sèrie a la cinquena temporada. Va ser una producció original de l’ABC. Aquí teniu un petit tast, per fer memòria:

Finalment, una sèrie que també ens  agradaria destacar en el post d’avui és Cagney i Lacey. Emesa entre els anys 1981 i 1988 (aquí la vam poder veure a TV3), tractava del treball de dues dones policies a la ciutat de Nova York. Plantejava dues realitats diferents: Cagney (interpretada per Sharon Gless), una dona soltera sense càrregues familiars i molt implicada en la seva carrera professional i Lacey (Tyne Daly), una mare de família. Un plantejament totalment innovador en el panorama del moment (dones en treballs masculinitzats i que es trobaven amb problemàtiques molt actuals, com la conciliació o la segregació en el món laboral). Probablement fruit d’una realitat canviant. Tant la sèrie com les actrius protagonistes també van ser mereixedores de diversos Emmy i Globus d’Or. Segur que aquesta música us sona:

Esperem que us hagi agradat aquest petit viatge en el temps! Som conscients que ens en queden moltes (Magnum, Luz de luna, Starsky i Hutch, Misión imposible, Remington Steele, Ironside, Perry Mason…), prometem anar fent més posts amb algunes d’elles.

Ho vols compartir?

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Sèries de TV. Entrevista amb Toni de la Torre | El lloc del crim. Novel·la negra

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »