The killing / Forbrydelsen

Després d’un mes de vacances, ja tornem a ser aquí, per posar-vos al dia de les novetats que van apareixent, així com dels clàssics que mai desapareixen. Com sempre, ens podreu trobar també a la nostra pàgina de Facebook i a Twitter.

Avui dedicarem el nostre post a una sèrie que ha entrat en el panorama televisiu amb força. Tot va començar a la televisió danesa, amb la sèrie Forbrydelsen (El crim), de l’any 2007, i que tracta de la investigació del brutal assassinat d’una noia, conduïda per una polícia danesa, Sarah Lund, que inicia el cas el dia que té previst traslladar-se a Suècia. Cada capítol (la primera temporada compta amb 20), d’una hora cadascun, presenta 24 hores de la investigació del cas. La sèrie va ser un gran èxit d’audiència, i va ser emesa a d’altres països, a més de tenir continuitat a Dinamarca. De fet, s’espera l’estrena de la tercera temporada per a l’any 2012.

Després del seu gran èxit a Europa, l’AMC americana va decidir adaptar-la a la realitat nordamericana, apareixent així The Killing. Estrenada a l’abril de 2011, s’està preparant ja una segona temporada. L’argument és el mateix que a la versió danesa, i els personatges són els mateixos, canviant només noms i localitzacions. Així doncs, el crim té lloc a Seattle, i la detectiu que porta el cas, Sarah Linden (com podeu comprovar no es van esforçar gaire canviant el nom), és una policia a punt de traslladar-se a California. La versió americana ha gaudit d’un gran èxit també, i Fox Crime l’emetrà a Espanya a partir d’avui.

Tot i que ambdues produccions comparteixen moltes similituds (si feu l’exercici de veure el primer episodi d’una i altra, veureu que hi ha escenes que són idèntiques), hem de dir que ens agrada més la versió danesa, potser per ser l’original, potser perquè la història és a Dinamarca, cosa a la qual no estem acostumades, o simplement perquè els actors ho fan realment bé. No obstant això, de moment la versió danesa serà difícil que l’emetin aquí, i ens haurem de conformar amb l’americana, que hem de dir, no està gens malament.

Si voleu més informació sobre The Killing, podeu visitar la seva pàgina web clicant aquí.

I sobre la versió original danesa, us deixem el web que va fer la BBC, perquè la pàgina original de la sèrie està en danès. Podeu veure-la clicant aquí.

Aquí teniu el trailer de la versió danesa:

I aquí teniu el trailer de la versió americana:

Bon retorn a tothom!

Ho vols compartir?

4 Comments on The killing / Forbrydelsen

 1. gateta dolceta // 07/09/2011 en 21:22 // Respon

  No he vist la versió danesa, però la primera temporada de l’americana m’ha paregut genial. Els actors impecables, el tempo amb la música molt adient i la localització a Seattle li dóna el punt “nòrdic” tant de moda actualment: pluja, colors freds… supose que l’original serà millor, clar, però la temàtica s’adapta molt bé a la realitat nord-americana… bo, amb la “globalització”, podria passar a qualsevol lloc. Molt recomanable.

  • Molt d’acord! La veritat és que la localització a Seattle és molt encertada, li dona aquesta textura que tu comentes de països nòrdics. Si t’ha agradat doncs l’americana, segur que t’agradarà també la danesa.

 2. El primer que es pensa en veure la versió americana (a diferència del que passa amb altres remakes) és que un no s’ha perdut res per no haver vist l’original, és a dir, no es té la sensació de faltar alguna cosa.
  Ambdues són molt interessants i comparteixen moltíssimes coses, encara que també són moltes les seves diferències. I, curiosament, hi ha persones amb predilecció per una o l’altra, però que no detesten o menyspreen l’altra.
  Si fem una ullada a les puntuacions de FilmAffinity o imdb, per exemple, veurem que vece la versió americana per unes dècimes, superant totes dues el 7 o el 7,5.
  Jo particularment em decanto per la danesa. Crec que la profunditat dels personatges és més gran en l’europea i una mica més creïble. Però totes dues són molt recomanables.

  • Totalment d’acord! Tot i la preferència per la danesa, també crec que l’americana està molt bé. I respecte el que deies de les diferències, tot i el que comentàvem al post, tens raó que, a mesura que avança la sèrie, si que és veritat que aquestes es van fent més evidents.

2 Trackbacks & Pingbacks

 1. Broadchurch | El lloc del crim
 2. Sèries de TV. Entrevista amb Toni de la Torre | El lloc del crim. Novel·la negra

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »