Si quan et donen per mort un dia tornes

si-quan-et-donen-per-mort-un-dia-tornes_llort

Si quan et donen per mort un dia tornes. Llort. Edicions La Magrana

Es tracta d’una novel-la de lectura interessant. Si més no, de talla original. Ens explica la història de l’Agustí, un noi que desapareix de casa i 14 anys després torna a aparèixer. Amb poques explicacions. Només amb l’estela de la sospita d’haver fet quelcom poc legal.

I aquest és el misteri que es va desvetllant al llarg de la novel-la. Què li va passar a l’Agustí durant aquest temps? El que nosaltres vam trobar interessant d’aquesta lectura és la sensació de com una mala decisió pot canviar-te la vida fins a portar-te a llocs completament inesperats, i com al final esdevens una persona completament diferent, curtida per totes les situacions límits en les que et pots trobar. Potser a la novel·la està portat a l’extrem, però qui no pensa mai com de fàcil és ficar-se en problemes que acaben esdevenint una bola monumental? Doncs això és el que li passa al protagonista.

Podríem dir que no es tracta d’una novel·la negra a l’ús. No es tracta de la investigació habitual. Però el periple pel qual el nostre protagonista passa conté violència, suspens, crim, fugida i, fins i tot, hi ha un raconet per l’amor.

Apareixen tota una munió de personatges, tant en el moment present rera la reaparició de l’Agustí, com durant les seves vivències. Però ell se’n menja tot el protagonisme, cap d’ells destaca especialment. Es podria dir que es quasi una història personal.

El ritme és bo. No es fa gens pesada, i va mantenint la intriga sobre el passat del personatge principal en dosis correctes.

Però no tot seran pros. Al nostre parer, potser ens falla una mica el final. Precipitat potser. La trama està ben treballada, amb un punt de credibilitat que ens agrada, i el final potser se’n surt una mica d’aquesta línia.

En resum, us diríem que es tracta d’una lectura interessant, correcte, amb un estil amè i una trama original. Recomanable especialment per aquelles persones que tinguin ganes de sortir-se’n una mica del que és la novel·la negra habitual.

Si voleu la referència d’aquesta novel·la al web de l’editorial, cliqueu aquí.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »