Line of Duty

LineOfDuty640Line of Duty, que es traduiria com a “compliment del deure”, és una sèrie anglesa de la BBC que començà l’any 2012 i que va ja per la seva quarta temporada, que s’estrenarà l’any 2017. Line of Duty segueix l’esdevenir de Steve Arnott, policia de la unitat antiterrorista que, durant una operació, comet una monumental errada que acaba amb la mort d’un innocent i que, com a conseqüència, és traslladat a assumptes interns, la unitat AC-12 d’anticorrupció policial. Cada temporada, que són curtes, de 5 o 6 episodis, ens explica una trama diferent però amb el nexe d’unió de Steve Arnott i la seva companya, la detectiu Kate Fleming.

Policies que investiguen policies en un sistema que permet més del que hauria. És l’original premissa que fa d’aquesta sèrie quelcom diferent. A aquestes alçades no se’ns acudiria qüestionar la qualitat de les sèries angleses policíaques. En el nostre bloc ja hem parlat d’algunes d’elles (The Fall, Broadchurch, Prime Suspect, Wallander,…) i és evident que Line of Duty conserva aquest segell de qualitat. Personatges ben construïts, amb un guió de qualitat i aquest ambient fred i humit que ja és característic de les produccions made in UK. Segurament a molts ens recordarà a l’americana The Wire, l’ambigüitat moral, les zones grises, personatges que es mouen als dos costats de la línia…

Prepareu-vos per veure moments d’acció alternats amb intensos interrogatoris a sales tancades que ens mostren la gran qualitat dels actors protagonistes. I és que es pot fer televisió de qualitat amb quatre parets, una taula i una gravadora.

Line of duty va començar a emetre’s al canal BBC2, però la seva gran popularitat –la temporada tercera va batre records d’audiència- i la quantitat de premis que ha rebut ha fet que dones el salt al canal primer de la BBC. Ara es pot veure en algun canal en espanyol, però des d’aquí us recomanem la seva versió original. Altament addictiva.

Us deixem l’anunci de la primera temporada

Ho vols compartir?

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »