Las marismas

Las marismas. Arnaldur Indridason. Ed. RBA

“Holberg, un camionero de sesenta y nueve años, aparece asesinado en el sótano de su casa en el barrio de Las Marismas, en Reikiavik, junto a una nota incompleta de lo que aparenta una confesión -“Yo soy el…”-, que sólo cobrará sentido para Erlendur y su inseparable Sigurdur Óli cuando encuentran la foto de la tumba de una niña. Sin embargo, esa niña, fallecida hacé más de cuarenta años, no fue asesinada. ¿Que significa entonces el mensaje del misterioso Holberg, a quien nadie parece conocer? El drama que esconde la biografía del viejo y la exhumación del cadáver de la niña provocará el regreso de viejos fantasmas, también la vida de Erlendur. Y,  en el peor momento, una joven novia desaparece de su propio banquete de bodas.”

Un dels principals atractius d’aquest llibre és el territori on s’ubica l’acció: Islàndia. Tot i l’auge de la novel·la nòrdica (no només escandinava, cal pensar en molt bons autors d’origen escocès, com Ian Rankin i el seu inspector Rebus), la literatura islandesa era fins ara força desconeguda, sobretot en aquest gènere.

El protagonista principal és un polícia anomenat Erlendur, que respon als trets més característics d’aquests personatges: solitari, amb problemes personals (destaca la difícil relació amb la seva filla), molt intel·ligent i força introvertit.  La trama de la novel·la es força interessant, i es combinen fets d’un passat no gaire recent (element que apareix també a la seva obra La mujer de verde) amb la investigació a l’actualitat.

Es tracta doncs d’una obra no gens pesada i amb aquest toc d’exotisme que li dona el paisatge islandés.

Recentment s’ha estrenat el film Reykjavik Rotterdam, un thriller  amb guió d’ Arnaldur Indridason. Trobareu més informació d’aquesta pel·lícula a www.blueeyes.is/Films/Reykjavik-Rotterdam.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »