La zona fosca – TV3

Avui dediquem el post a un programa que va emetre TV3 ara farà uns 3 anys. Es tracta de La zona fosca.

De la mà del periodista Pere Cullell, al llarg de 13 programes es fa un repàs de tota una sèrie de casos que van ser destacats en la història criminal catalana. En aproximadament mitja hora, visita el lloc dels fets, revisa la documentació,  i mitjançant entrevistes amb investigadors i testimonis quan és posible (alguns casos són tan antics que és imposible trobar-ne cap de viu) ens introdueix en la trama del cas. Un dels aspectes més interessants és com, amb les proves que encara es conserven (alguna resta forense i, sobretot, fotografies), consulta experts actuals (criminòlegs, policia científca, forenses) per tal que interpretin la informació amb les eines que avui en dia s’utilitzen en les investigacions.

Alguns d’aquests casos són força coneguts, com el cas de la vampiressa del carrer Ponent (novel·lat per en Marc Pastor a La mala dona, llibre al qual li vam dedicar un post que podeu llegir aquí), i d’altres potser no tan coneguts per nosaltres, però que de ben segur us resultaran impactants.

Per a que us feu una idea, us deixem l’enllaç on podeu veure un d’aquests programes, que encara es poden veure mitjançant el web de TV3 a la carta (entreu al web d’aquest servei i al cercador poseu el nom del programa). Aquest estava dedicat al crim de l’Hotel Ritz de Barcelona, l’any 1956.

Per poder veure aquest programa, cliqueu aquí.


Ho vols compartir?

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »