La mala dona

La mala dona. Marc Pastor. Ed. La Magrana. També disponible l’edició en castellà

“A la ciutat de Barcelona, fa un temps que hi van desapareixent nens, fills de prostitutes, que no gosen denunciar els segrestos a la policia. El rumor popular es va fent més i més fort fins que un inspector, Moisès Corvo, un home una mica bevedor, putero i que pensa que de tant en tant s’ha de ser resolutiu i treure el puny o l’arma de foc, segons el cas, comença a interessar-se pel cas.

Les indagacions de Corvo passen per un prostíbul de luxe, el Xalet del Moro; pel Casino de l’Arrabassada, tapadora d’un negoci de corrupció de menors; per tavernes, teatrins, consultes de metges un pèl sonats i cases d’allò més tronades… Les altes instàncies de la policia aparten del cas l’investigador i el seu ajudant, Juan Malsano, tot al·legant que no hi ha tema perquè no hi ha hagut cap denúncia, però Corvo i Malsano no es conformen i continuen fent preguntes inconvenients en una actitud que posa de manifest les mancances de la policia de l’època i la indefensió de bona part del poble davant de la justícia.

Basada en un cas real que va sacsejar la Barcelona dels primers anys del segle xx, tristament protagonitzat per l’anomenada «vampira del carrer Ponent», La mala dona és una novel·la original i sorprenent que confirma el talent literari de Marc Pastor. Agosarada en el seu plantejament i estructura, la novel·la guanyadora del Primer Premi Crims de Tinta apel·la constantment a la sensibilitat i la intel·ligència del lector i conté un punt de vista que no deixarà ningú indiferent.”

Es tracta d’una lectura apassionant, basada en una història real de la Barcelona de principis del segle XX. Molt ben ambientada, ha novel·lat una de les històries més negres de la ciutat de Barcelona, el cas de la vampira del carrer Ponent, que tenia com a víctimes nens de la ciutat. Cal avisar, però, que per la naturalesa dels crims, ens alguns moments no és una lectura molt apta per a aprensius. Tot i això,  es tracta  d’una obra excel·lent, fet que la va portar a merèixer el primer premi Crims de Tinta ara fa un parell d’anys.

Si teniu curioritat per aquest personatge i pels seus crims, podeu visitar el web www.elpais.com/articulo/portada/vampira/carrer/Ponent/elpeputec/20060101elpepspor_15/Tes

Ho vols compartir?

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. La zona fosca – TV3 « El lloc del crim
  2. La zona fosca – TV3 « El lloc del crim

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »