La huella del crimen

La huella del crimenAvui volem dedicar el nostre post a una sèrie mítica que ha retratat i difós algunes de les històries més impactants de la crònica negra espanyola. Es tracta de La huella del crimen, una producció de Pedro Costa (guionista de pel·lícules com La buena estrella o Las 13 rosas, i productor de Juana la Loca, de Vicente Aranda), i emesa per Televisió Espanyola per primer cop l’any 1985. De fet, s’han enregistrat tres temporades. La primera l’any 1985 (6 capítols), la segona al 1991 (5 capítols) i la tercera al 2009 (3 capítols).

Un dels elements més interessants d’aquesta producció és la paritcipació de grans directors i actors de l’escena espanyola i també catalana. Així doncs, trobem episodis dirigits, entre d’altres, per Juan Antonio Bardem (Jarabo, 1985), Imanol Uribe (El crimen del expreso de Andalucía, 1991), o Vicente Aranda (El crimen del Capítán Sánchez, 1985), i amb actors ben propers, com Alfred Luchetti (El caso de las envenenadas de Valencia, 1985), Josep Maria Pou (El caso del cadáver descuartizado, 1985), Sergi Mateu (El caso de Carmen Broto, 1991), Juanjo Puigcorbé (El crimen de los Marqueses de Urquijo, 2009) o Roger Coma (El asesino dentro del círculo, 2009).

Alguns dels casos més emblemàtics que s’han tractat en aquesta sèrie són el de Jarabo, que va assassinar quatre persones a finals dels anys 50 i que a més era nebot del llavors president del Tribunal Suprem Francisco Ruiz Jarabo (la interpretació de Jarabo va anar a càrrec de Sancho Gracia), o en aquesta última fornada d’episodis, el cas de l’assassinat dels Marqueses de Urquijo, l’any 1980, i pel qual Míriam de la Sierra i Rafi Escobedo, filla i gendre dels marquesos, van tenir una repercusió mediàtica molt important (Rafi Escobedo va ser comdemnat pel crim i es va suicidar a la presó uns anys més tard).

Aquests són els episodis emesos a les diferents temporades:

Episodis 1985

– Jarabo

-El crimen del capitán Sánchez

-El crimen de la calle Fuencarral

-El caso de las envenenadas de Valencia

-El caso del cadáver descuartizado

-El caso del procurador enamorado

Episodis 1991

-El caso de Carmen Broto

-El crimen de Perpignan

-El crimen de Don Benito

-El crimen de las estanqueras de Sevilla

-El crimen del expreso de Andalucía

Episodis 2009

-El crimen de los Marqueses de Urquijo

-El secuestro de Anabel

-El asesino dentro del círculo

A mode d’anècdota, la pel·lícula “Amantes” de Vicente Aranda estava prevista com un episodi més de la temporada de 1991, però finalment es va decidir portar la història a les pantalles de cinema.

El web de Televisió Espanyola permet veure els episodis de 2009 on line:

Si voleu veure el capítol El crimen de los Marqueses de Urquijo, cliqueu aquí.

Si voleu veure el capítol El secuestro de Anabel cliqueu aquí.

Si voleu veure el capítol El asesino dentro del círculo, cliqueu aquí.

Ho vols compartir?

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Sèries de TV. Entrevista amb Toni de la Torre | El lloc del crim. Novel·la negra

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »