La Biblioteca sueca rep textos inèdits de Larsson

Notícia publicada a El Periódico de Catalunya, el 10 de juny de 2010

Tenint en compte l’historial del desaparegut autor de Millennium, que algú digui que està en possessió de «manuscrits de Stieg Larsson mai publicats» és una bomba. Les paraules les pronunciava dimarts una responsable de la Biblioteca Nacional sueca, Magdalena Gram, que anunciava que l’entitat havia rebut diversos arxius de la revista Jules Verne Magazine i que entre aquests hi havia uns textos de «ciència-ficció», que un Larsson de 17 anys va escriure al voltant del 1970 i va enviar a la revista «amb l’esperança que es publiquessin».

Gram va explicar que la decisió de publicar els manuscrits, que segons la BBC es titulen The crystal balls i The flies, depèn dels hereus, el pare i el germà de Larsson, que va morir el 2004. Segons Gram, abans de fer-ho haurien de tenir en compte que a l’haver-los escrit de molt jove podrien «perjudicar la reputació de l’autor».

De l’afició per la ciència-ficció de l’escriptor se’n feia ressò Kurd Baksi en el recent llibre El meu amic Stieg Larsson: «Amb 20 anys, Stieg, al costat de Rune Forsgren, ja era coredactor de la revista de ciència-ficció Fijagh». Després es va embarcar en una altra, Fanac, amb la seva parella, Eva Gabrielsson, i als anys 80 va presidir l’associació escandinava de ciència-ficció.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »