Grans crims de Hollywood

Avui, encara que el títol pugui generar dubtes, no parlarem de males pel·lícules. Volem parlar de crims en el sentit literal, morts misterioses que han esquitxat de sang la glamurosa història de Hollywood. Ha estat arrel de la última notícia aparegurda sobre la estranya mort de Natalie Wood la que ens ha fet pensar que realment existeix una història negra, de vegades poc coneguda, darrera la gran pantalla.

I com ha estat doncs notícia aquests dies, comencem per l’esmentada Natalie Wood. Una nit de novembre de 1981, l’actriu, que viatjava en un iot en companyia del llavors el seu marit i també actor Robert Wagner, i de l’amic i company de rodatge Christopher Walken, va caure al mar prop de Isla Catalina, davant la costa de Los Angeles. Són moltes les incognites que rodegen els fets, com perquè van trigar unes hores a avisar els serveis d’emergència quan ja no l’havien trobada al iot, o que feia dormint al mar donada la reconeguda fòbia que li tenia l’actriu a l’aigua. El capità del iot, que aquella nit era amb ells, diu recordar una forta discussió entre Wood i el seu marit, que sempre ha portat l’etiqueta de principal sospitós de la mort de l’actriu. Tot i reobrir el cas per noves pistes, dubtem molt que mai s’arribi a resoldre.

Un altres cas sonat i més recent en el temps fou l’estranya mort de Brandon Lee, fill del memorable Bruce Lee. Lee estava rodant la pel·lícula El Corb, al març de 1993, quan fou disparat per una arma que en teoria només portava bales de fogueig. Va morir poques hores després, amb 28 anys, en un hospital de Carolina del Nord. Tot i que tot es va atribuir a un accident, el fet és que corren molts rumors sobre la seva mort, fins i tot alguns d’ells relacionats amb la mafia xinesa. I de fet, la casualitat que alimenta aquesta història és que el seu pare havia interpretat, en un dels seus films, un personatge que moria a mans d’uns mafiosos, amb una arma que en teoria era de fogueig, igual que el que li va passar a Brandon Lee molts anys després.

Un altre cas cèlebre és el de Sharon Tate. Tot i que en aquest cas el misteri no recau en descobrir qui en va ser l’autor, sinó que les grans preguntes se centren en entendre com va ser possible que un personatge com Charles Manson aconseguís que un grup de seguidors (que anomenava La família) es prestés a ajudar-lo en aquest assassinat múltiple. Així doncs, una nit d’agost de 1969 l’actriu, casada amb Roman Polanski i embarassada de 8 mesos fou assassinada, juntament amb quatre persones més, en una casa de Los Ángeles. Com van atrapar a manson? doncs perquè una de les seves seguidores i còmplices, el va delatar.  Actualment encara compleix condemna a la presó.

La mort de Marilyn Monroe va ser accidental, es va suicidar o fou assassinada? Existeixen múltiples teories al respecte. El fet és que l’actriu va aparèixer morta per una sobredosi de barbitúrics un dia del mes d’agost de 1962. La història de Marilyn està estretament lligada als Kennedy. Es diu que l’actriu va viure una affair amb el president Kennedy, i que va ser posteriorment el seu germà, Bob el que va encarregar al en aquell moment director de l’FBI, Edgar Hoover, que se’n fes càrrec. També hi ha una altra sospitosa, una infermera psiquiàtrica que assistia a Marilyn, Eunice Murray.

I, finalment, qui no ha sentit mai a parlar de la relació de Frank Sinatra amb la mafia? tot i que mai van poder demostrar cap implicació del cantant i actor en activitats il·legals, el fet és que va mantenir una estreta relació amb alguns dels membres més destacats de les famílies mafioses dels Estats Units, com el molt conegut Lucky Luciano. L’any 1972 Sinatra va haver de comparèixer a declarar davant una comissió creada per la cambra de representants nordamericana, que investigava el crim organitzat.

En fi, us hem presentat un petit esboç d’alguns dels casos més cèlebres, probablement mereixedors, cadascun d’ells, d’un post explicant teories i conspiracions diverses. Esperem, no obstant això, que us hagi agradat aquest petit tastet!

Ho vols compartir?

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »