El Vi fa Sang: 5 novel·les més

Fa uns dies us comentàvem algunes de les novel·les que es van presentar al festival El Vi fa Sang el passat mes de març. Avui us volem parlar de cinc novetats més de novel·la negra en català que també van tenir protagonisme en aquest festival. Esperem que en gaudiu!

CendraCendra, de Sílvia Mayans. Pagès Editors

Aquesta história la protagonitza l’Elíades Bel, un jove fotógraf que es troba enmig de dos misteris a resoldre: un d’ells lligat als poders econòmics corruptes, i un altre relacionat amb les ferides obertes de la guerra civil. La novel·la està ambientada en els anys de la transició a les terres de l’Ebre, on el paisatge compta amb un pes especial, esdevenint gairebé un personatge més de la història. Aquesta és la segona aventura de l’Elíades, que ja vam poder conèixer a la novel·la Cap llàgrima sobre la tomba.

el-somriure-de-darwinEl somriure de Darwin, d’Anna Maria Villalonga. Llibres del delicte.

En aquesta novel·la trobem una història molt humana. De fet, trobem tres històries: la de l’Ivan, un noi que per circumstàncies de la vida acaba convertint-se en un radical de extrema dreta; la de la Noemí, una noia amb un secret de família que sent que ha de tancar ferides d’alguna manera i passar pàgina; i en Max i el seu gos Darwin, un sense sostre que després dels diversos tombs que la vida dona, acaba trobant-se al carrer. I enmig de tot això un crim que canviarà la vida de tots ells.

No escatimeu el flitNo escatimeu el flit! de Pop Negre. Crims.cat

En Fèlix Barba, conegut com a França, és un reporter de successos que es troba enmig d’una història que ens parla de la nova esclavitud, aquella que encara existeix en els nostres dies i és exercida per empresaris sense escrúpuls sobre treballadors explotats en condicions infrahumanes. Tot això en paral·lel a una altra trama de màfies xineses i corrupció. L’escenari? la Barcelona del Fòrum de les Cultures. Una novel·la molt entretinguda i que ens deixa amb ganes de més aventures d’en França. Per sort, ja ens va dir en Pop Negre que aviat tornarà!

massa mares per a un fillMassa mares per a un fill, de Dora Muñoz. Llibres del Delicte

Per aquells que no coneixem Mallorca, segurament ens portarà una imatge que ens sorprendrà, doncs ens presenta barris i ambients molt marginals que mai hem associat a aquesta preciosa illa. En aquest cas, la història ens parla de la Trini, una exdrogodependent que al poc temps de sortir de la presó apareix morta en un carreró per sobredosi. El seu amic Aitor, metge de la presó, investiga si aquestes són les veritables causes de la seva mort. Una història amb un fort rerafons social, on també apareix un tema molt complex com és el de les adopcions.

Memoria d'un crimMemòria d’un crim, d’Alexandra Cuadrat. Editorial Apostroph

Un fet dramàtic de la guerra civil serà el fil conductor d’una història que, situada en el municipi coster de L’Escala a l’actualitat, portarà dos assassinats i un grup de sospitosos una mica peculiar, ja que gairebé tots ells són octogenaris. Una novel·la que planteja, com a d’altres novel·les esmentades en aquest post, les ferides encara obertes durant la guerra civil, que tenen un pes i una vida especial en els pobles petits. El protagonista, un Mosso d’Esquadra retirat degut a una ferida en acte de servei, no pot resistir la temptació d’involucrar-se en una nova investigació.

Esperem que gaudiu d’aquestes lectures tant com nosaltres. Bon profit!

 

 

Ho vols compartir?

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »