El silencio del bosque

el silencio del bosqueEl silencio del bosque. Tana French. RBA. Serie Negra

“Más allá de la urbanización está el bosque. Ese bosque oscuro y silencioso en el que los niños escapan para perseguir fantasmas, miedos y leyendas. Son sólo juegos. Hasta que no vuelven.

La tarde del 14 de agosto de 1.984, tres niños de doce años, Jamie Rowan, Peter Savage y Adam Ryan, se adentraron en el bosque de Knocknaree, en las afueras de Dublín, nunca más salieron de él. Aunque la Policía encuentra esa misma noche a uno de ellos, Ryan, abrazado a un roble, con los zapatos llenos de sangre y un rostro de espanto, incapaz de recordar nada de las horas anteriores. Veinte años después, Ryan intentará definitivamente escapar de aquel bosque. Ahora se hace llamar Rob, es detective de Homicidios y sigue guardando con celo aquella pesadilla de la infancia. Hasta que encuentran el cuerpo de una niña de doce años asesinada en un escenario difícil de olvidar: el mismo bosque, el mismo terror, ninguna pista.”

Avui dediquem el nostre post a aquesta novel·la de l’escriptora irlandesa Tana French, la primera publicada al castellà d’aquesta autora i que ha tingut un èxit considerable de vendes.  En aquesta primera entrega, la història està protagonitzada per dos joves detectius d’homicidis irlandesos, en Rob Ryan i la Cassie Madox.

El primer que podríem dir d’aquesta lectura és que és recomanable començar-la quan tinguem temps per llegir-la d’una tirada. Tot i que planteja una història inicialment força interessant, l’acció es desenvolupa en molts moments de manera força lenta, utilitzant un llenguatge en alguns moments una mica dens, sobretot en la descripció de paisatges i de records que evoquen els protagonistes. Diríem que no es una novel·la per anar llegint a estonetes, perquè se’ns pot fer llavors una mica llarga.

El desenvolupament de la trama segueix un ritme desigual. La presentació inicial del cas i dels personatges es força encertada, i el desenllaç, sorprenent per una part i, pel nostre gust, una mica decebedor per l’altre (si us expliquem el per què, us aixafem la història!), aconsegueix també captar l’interès del lector. Potser la crítica que faríem d’aquesta novel·la es que triga molt en donar passes que enganxin al lector durant la investigació,  donant la sensació de que la història queda estancada durant una part important del llibre.

No obstant això, no tot són crítiques negatives. Els detectius protagonistes són molt interessants, molt ben construits i amb una història molt ben definida, que fa que un tingui la sensació de coneixe’ls des de fa temps. També resulta interessant la imatge que es dóna dels irlandesos, i de la seva història recent, de vegades amb tòpics que, si provenen d’una autora del país, potser alguna part de veritat deuen tenir.

En resum, una lectura una mica diferent del que estem acostumats en aquest gènere, tot i que per lectors que no tinguin pressa per descobrir l’assassí!

Si voleu saber més sobre aquesta autora, podeu visitar el seu web aquí.

 

 

 

Ho vols compartir?

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »