Criminal minds – Mentes criminales

Avui dediquem el post a una sèrie que tracta l’elaboració dels perfils criminals per a la resolució de casos. Es tracta de Mentes criminales, una producció del canal de televisió nordamericà CBS, estrenada el 22 de setembre de 2005 i encara avui en antena. Actualment a Estats Units estan emetent la seva setena temporada.

Els seus protagonistes són un equip de l’FBI que conforma la Unitat d’Anàlisi de la Conducta. Aquest grup es desplaça pel país per investigar aquells casos dels que tenen coneixement i que creuen que poden suposar un perill donat el caràcter del crim. Detecten aquelles situacions en les que l’assassí o assassins seguiran actuant i difícilment la policia, amb les eines d’investigació de les que disposen, podrà resoldre.

Per a descobrir al criminal, observen aquells detalls que en l’escena del crim i en el modus operandi  poden dir-nos alguna cosa del seu autor.  Mitjançant aquestes observacions poden, des de suposar traumes de la infància a detectar autèntiques ments piscopàtiques. Normalment s’enfronten a casos amb una brutalitat o una crueltat força destacada, sent, algunes de les trames presentades en els episodis, realment retorçades, però alhora originals i interessants.

El cap de la unitat és Aaron Hotchner, un agent una mica taciturn, molt seriós, que intenta conviure, de la millor manera possible, amb els horrors que veu a la seva feina. A l’equip l’acompanyen un agent veterà, David Rossi (interpretat per l’actor Joe Mantegna), una especialista informàtica, una dedicada a les relacions amb els mitjans, un geni amb capacitat per memoritzar tot el que li passa per davant, i dos agents més que podríem dir que cobreixen l’aspecte més relacionat amb els moments d’acció. No obstant això, al llarg d’aquestes sis temporades hi ha hagut força canvis en el repartiment, i de fet, en la sisena temporada, que aquí encara no s’ha emès, encara hi haurà sopreses en aquest sentit, alguna de les quals sembla ser que no ha agradat gaire als fans de la sèrie. No obstant això, continua sent una de les sèries amb més audiència en antena.

La veritat és que en som força fans, tant per les trames que planteja com en els mètodes en la definició de perfils, amb raonaments i deduccions francament interessants. Així doncs, des d’aquí us recomanem veure-la si encara no ho heu fet!

Actualment, podeu seguir aquesta sèrie a Cuatro els dijous a la nit (temporada 5) i a FDF als vespres (van repetint temporades anteriors).

Si voleu veure el web de la CBS sobre aquesta sèrie, cliqueu aquí.

Si voleu saber més d’aquesta unitat (que en realitat existeix i s’anomena BAU- Behavioral Analysis Unit), us deixem amb un article del web de l’FBI. Per veure’l cliqueu aquí.

Ho vols compartir?

2 Comments on Criminal minds – Mentes criminales

  1. genial aquesta serie!

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »