Aurora Boreal

aurora borealAurora Boreal. Åsa Larsson. Ed. Seix Barral. També disponible en català

“El cuerpo de Victor Strandgard, el predicador más famoso de Suecia, yace mutilado en una remota iglesia en Kiruna, una ciudad del norte sumergida en la eterna noche polar. La hermana de la víctima ha encontrado el cadáver, y la sospecha se cierne sobre ella. Desesperada, pide ayuda a su amiga de infancia, la abogada Rebecka Martinsson, que actualmente vive en Estocolmo y que regresa a su ciudad natal dispuesta a averiguar quién es el verdadero culpable. Durante la investigación sólo cuenta con la complicidad de Anna-Maria Mella, una inteligente y peculiar policía embarazada. En Kiruna mucha gente parece tener algo que ocultar, y la nieve no tardará en teñirse de sangre.”

Aquesta és la primera de les novel·les protagonitzades per Rebecka Martinsson, una jove advocada que torna al seu poble natal, Kiruna,  a Suècia, i que recorda, en alguns aspectes, a la popular Lisbeth Salander de la trilogia de Milenium: una dona forta, amb un caràcter introvertit i de destacada intel·ligència. No obstant això,  en la nostra opinió és especialment interessant el  personatge d’Anna-Maria Mella, una policia que trenca amb els estereotips de solitari amic de l’alcohol i amb família desestructurada. Per variar, es tracta du’na dona, embarassada i amb una família nombrosa, que intentar conciliar la vida laboral i la familiar. És un personatge força “ètnic” i dotat d’una bona dosi d’ astúcia.

Un altre aspecte interessant és el context en el que és situa l’acció, l’interior de les comunitats religioses, la seva capacitat d’atracció i la importància de les aparences per sobre de la debilitat de l’èsser humà.

És una novel·la força recomanable, molt ben escrita i que trenca amb alguns tòpics assentats en una part important de la novel·la negra actual.

Aquesta novel·la ha estat portada al cinema.

Ho vols compartir?

2 Comments on Aurora Boreal

  1. Y la traducción al castellano, ¡espléndida! 😉

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »