Àfrica

Històries d’Àfrica

Qui ha dit que no existeix la novel·la negra africana?  Us explicarem amb un parell d’exemples el bon moment que viu el gènere en aquest continent.

Primer parlarem d’Alexander McCall Smith i la seva col·lecció de novel·les que tenen com a protagonista Precious Ramotswe. Una dona africana amb una enorme voluntat i disposada a fer-se un espai dins la difícil per les dones societat africana i amb una gran capacitat per fer-se càrrec dels problemes dels altres. Amb els diners que li deixa el seu pare al morir obre una oficina d’investigació que la converteix en la primera dona detectiu de Botsuana. Amb tota l’ajuda d’un manual i de la seva secretaria Makutsi, Precious Ramotswe protagonitza les novel·les publicades per l’editorial Umbriel: Ls 1ª detective de Botsuana, Alegres y en compañía,  El arca de la vida, Código de conducta para chicas guapas, Escuela Kalahari, Las lágrimas de la jirafa, Zapatitos azules y felicidad. Amb una ploma subtil, carregada d’humor i encertades descripcions l’escriptor d’origen escocès nascut a Zimbabwe, Alexander McCall Smith, construeix un inoblidable personatge, tant per la seva dimensió humana com per l’entorn en el que es desenvolupa per dur a terme les seves investigacions.

Basada en les seves novel·les, la BBC i la cadena americana HBO han creat una sèrie de gran èxit.

Altres exemples de bons llibres del gènere que podeu trobar són “El asesino de Bankoni” de l’autor Moussa Konaté (Mali) publicat per Almuzara, els sudafricans James McClure (“El huevo con truco” de Puzzle Bolsillo o “El leopardo a medianoche” de l’editorial Funambulista) i Deon Meyer (“El pico del diablo”, “El corazón del cazador” publicats per RBA) o el senegalès Abasse Ndione (“Ramata” publicat per Roca).

Ho vols compartir?

1 Comentari on Àfrica

  1. Tinc moltes ganes de llegir ‘La primera detective de Botswana’… i de deixar els crims suecs per anar-me a ambients més tòrrids…

Deixa un comentari.

La teva adreça no serà publicada.


*


Translate »